Ekipa filma "Šavovi" Foto: fcs.rs

Ovaj film je dobar primer moći filma kao vida umetnosti. Sjajna režija, fotografija, montaža i vrhunske glumačke kreacije, navodi se u obrazloženju žirija.

Film je zasnovan na istinitim događajima i pokazuje da postoji mnogo nepravde u svetu, ali, ako verujete u sebe i svoje emocije, možete da sruši te zidove. Priča slama srca. Kada pogledate ovaj film, on će dugo ostati u vama. Šta biste vi uradili da se to dogodi vama? Hrabrost lika majke u ovom filmu je istinski vanserijska. Sve čestitke reditelju Miroslavu Terziću, piše u saopštenju žirija.

„Šavovi“, čiji nastanak je podržao je Filmski centar Srbije, će sada imati podršku mreže Europa Cinemas i bolji pristup bioskopskoj distribuciji zahvaljujući finansijskom podsticaju ovoj mreži bioskopa da uvrste ovu srpsko-slovenačko-hrvatsko-bosansko-hercegovačku koprodukciju na svoje repertoare.

U žiriju za ovu nagradu bili su: Juha Elomdki – Arthouse Cinema Niagara, Tampere, Finska; Daniela Zuklić – Thalia Programm Kino, Potsdam, Nemačka i Marlena Gabryszewska – Kino Elektronik, Varšava, Poljska.

Povezani tekstovi