wga nagradeFoto: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia

Udruženje scenarista Amerike (WGA) dodelilo je svoje nagrade i to je bila prilika da Succesion pokupi poslednja zaslužena priznanja.

Dodela je održana u Njujorku i Los Anđelesu, a tvorac serije Succesion Džesi Armstrong bio je prisutan i pokupio nagrade za najbolju dramsku seriju i najbolju dramsku epizodu.

To je bila poslednja dodela nagrada za koju je ova serija bila nominovana, jer su obuhvaćena ostvarenja iz 2023. godine.

Pored ove serije, veliki pobednik večeri bio je film American Fiction, čiji je scenarista Kord Džeferson dobio nagradu za najbolji adaptirani scenario i nagradu Pol Sevlin.

Nagrada za najbolju komediju dodeljena je seriji The Bear, za najbolju mini-seriji Netfliksovom Beef, a za najbolju novu seriju proglašen je The Last of Us.

Za najbolji scenario proglašen je onaj za film The Holdovers, koji je napisao Dejvid Hemingson, što je neka vrsta utešne nagrade za film Aleksandra Pejna.

Prošlu godinu obeležio je štrajk ovog udruženja zajedno sa glumcima, što je umnogome uticalo na produkciju filmova i serija, a na dodeli je rečeno da se borba ne završava.

Punu listu nominovanih i nagrađenih možete pronaći ovde.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari