Najdžel Kenedi na otvaranju "Zlatnog Bemusa" 1Foto: Wikipedia / Hans Westbeek

Na otvaranju „Zlatnog Bemusa“ – 50. Beogradskih muzičkih svečanosti 10. oktobra, u „Sava centru“, nastupiće violinista Najdžel Kenedi.

U okviru ovogodišnjeg „Zlatnog Bemusa“ biće održano devet koncerata, a nastupiće veliki ansambli iz Velike Britanije, Poljske, Slovenije, Nemačke, Republike Koreje, Rusije, SAD, Meksika i Japana.

Sekretarka za kulturu Ivona Jevtić danas je, na konferenciji za novinare u Starom dvoru, istakla značaj velikog jubileja renomiranog beogradskog muzičkog festivala.

Gradski Sekretarijat za kulturu izdvojio je 20 miliona dinara za ovogodišnji Bemus, što je znatno više nego lane. Zahvaljujemo i Ministarstvu kulture i informisanja, koje je izdvojilo pet miliona dinara, kao i Ambasadi Republike Koreje na podršci u organizovanju ovog festivala“, rekla je Jevtićeva.

Ona je istakla da bi „Zlatni Bemus“ trebalo da ispuni mnoga očekivanja i osvetli pravac kojim će se ova višedecenijska manifestacija kretati u novom milenijumu, kada tehnologija u velikoj meri potiskuje umetničke sadržaje i način prezentacije umetnosti iz prošlosti.

Program je osmišljen kao sumiranje svih najvažnijih programskih segmenata koji su tokom istorije ove manifestacije činili njen sadržaj, od klasika, simfonijskog, operskog, solističkog i kamernog repertoara, preko izvorne, narodne muzike, do savremenog trenutka“, precizirala je Jevtićeva.

Vršilac dužnosti direktora Cebefa Damir Handanović zahvalio je svim organizatorima i učesnicima na saradnji i naveo da je program pažljivo biran za sve ljubitelje muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari