Letnji konkurs: Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga 1Detalj fotografije: Ivana Ilic Akerholm

Arhipelag je raspisao letnji konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga.

Arhipelag poziva čitaoce da pošalju nove ili neobjavljene fotografije nekog od svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga.

– U obzir dolazi fotografija s bilo kojom knjigom Arhipelaga. Čitanje je priča za svaki dan, a dobre knjige su često najbolji deo naše svakodnevice. Pozivamo vas da zajednički ovekovečimo neke od takvih trenutaka leta koje je u toku i koje provodimo u gradu ili na moru, na putu ili u svom mestu. Sačuvajmo neke od takvih trenutaka, zajedno s knjigama Arhipelaga koje čitate i preporučujete – kažu u Arhipelagu.

Letnji konkurs: Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga 2
Foto: Ivana Ilić Akerholm

Autori mogu slati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 5 MB na e-mail: [email protected]. Konkurs je otvoren do 31. avgusta.

U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane. Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni.

Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija. Zajedno s fotografijom, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke.

Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga.

Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji sačinjavaju poznati fotografi, pisci i dizajneri.

Odluka će biti objavljena početkom septembra.

Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na sajtu www.arhipelag.rs, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari