Najviše nominacija za Oskar filmu “Oblik vode”

Saopšteni kandidati za nagradu Američke filmske akademije

Ostavite komentar


  1. Nedavno sam na članak o Kustendorfu i Paolu Sorentinu, kao šlagvort upotrebio moja predviđanja da će njegov film Velika Lepota osvojiti Oskara. Eto i sada ću izgleda biti u pravu jer Oblik Vode Gillerma del Tora, ne zato što je osvojio Veneciju i Zlatni Globus za režiju (to sam tek danas saznao guglujući) već zato što je to najromantičniji film ikada o hladnom ratu. I hajdemo malo senzacionalizma Putin je upriličio Vučiću prilikom nedavne posete Moskvi da prisustvuje eksperimentu gde pas zaista diše pod vodom.

  2. Srpski filmski festival u Drvengradu je zaboravljen pre nego je i počeo i osim samih organizatora, nikog drugog nije interesovao. Završen je pre dan-dva i seca li se neko ko je pobedio?

  3. @ Inimicus Capitalis. Kustendorfu nije zamišljen kao Kan ili Film festival u Sarajevu npr. Ni Venecija ni Berlin nisu ono što su bili. Svi su podlegli komercijalizaciji i holivudskim glamuru. To što oni koje je Kusta promovisao postanu vrlo brzo holivudske mega zvezde samo govore o opravdanosti takvog festivala. Uostalom, dovoljno je da nas Danas obaveštava o tom festivalu i njegovim učesnicima i Pobednicima jer pravim filmofilima nije teško doći do informacije.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.