Nikolas Kejdž nikada nije dobio platu za Oskarom nagrađenu ulogu u filmu „Napuštajući Las Vegas" 1Foto: EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Možda ste znali da je Nikolas Kejdž dobio Oskara za ulogu u filmu Napuštajući Las Vegas iz 1995. godine, ali sada smo saznali da nikad nije bio plaćen za svoju rolu.

Naime, Majk Figis, reditelj ovog filma, gostovao je u podkastu It Happened in Hollywood i tamo rekao da Kejdž nikada nije dobio 100 hiljada dolara obećanih za ovu ulogu, a da ni on kao reditelji nije dobio svoj honorar od takođa 100 hiljada dolara.

Figis kaže da su im iz kuće Lumiere Pictures, koja je finansirala film u vrednosti od 4 miliona dolara, rekli da on tada ništa nije zaradio, iako kasniji podaci pokazuju da je ovaj film zaradio više od 32 miliona dolara širom sveta.

Međutim, Figisu to izgleda ne smeta puno, bar ne iz današnje perspektive, jer je rekao da mu je karijera potom krenula uzlaznim putem i da je bio dobro plaćen za naredni film, a da je Kejdž u roku od godinu dana već zarađivao 20 miliona dolara po filmu.

Film Napuštajući Las Vegas svakako je oživeo karijere obojici, jer je Figis počeo da dobija pozive od velikih rediteljskih imena poput Stivena Spilberga i Stenlija Kjubrika, a Kejdž je glumio redom u filmovima The Rock, Con Air i Face/Off, akcionim ostvarenjima koja su ga zacementirala kao miljenika publike.

Film iz 1995. godine prati Bena Sendersona, scenaristu iz Los Anđelesa koji dobija otkaz i odlučuje da se preseli u Las Vegas i tamo se opija do smrti. Tamo upoznaje Seru, seksualnu radnicu koja se zaljubi u njega, a sa kojom se dogovara da međusobno ne ometaju svoje destruktivno ponašanje.

Film je nominovan za najbolju režiju, najbolji adaptirani scenario, najbolju glavnu žensku ulogu (Elizabet Šu) i najbolju mušku ulogu, što je Kejdž i dobio. Ukoliko ga niste pogledali do sada, vreme je da ispravite ovu grešku.

Izvor: Hollywood Reporter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari