noa baumbah, greta gervigFoto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Noa Baumbah, koscenarista filma Barbi, u početku nije želeo da učestvuje u tome, jer je mislio da je u pitanju užasna ideja.

Tokom posebne projekcije filma, Noa Baumbah je otkrio da mu se ta ideja nije dopala, iako je u pitanju bila saradnja sa partnerkom Gretom Gervig.

„Mislio sam da je užasna ideja kada me je Greta prijavila za to. Nisam verovao da će to uopšte biti dobro. Blokirao sam to i svaki put kada bi to spomenula, rekao bih joj da mora da nas izvuče iz toga. A onda se desila pandemija.“

Greta Gervig je izjavila da je Baumbahov glavni problem taj što nije video nijednu priču koja ima veze sa Barbi.

„Sećam se da je rekao da ne postoji lik niti priča i pitao me zašto želim to da radim. I pokušavao je da obavi različite pozive kako bi nas izvukao iz toga.“

Odlučio je da zaista želi da bude deo tog projekta tek kada mu je ona pokazala prve stranice scenarija koje je napisala.

„To je bila Barbi koja se budi u svojoj kući iz snova i izlazi u dvorište da upozna nekog ko je bolestan i umire. Pročitao sam te stranice i pomislio ‘Sad razumem šta je ovo’. Film je o prihvatanju smrtnosti i sveg tog haosa, tako da je bilo uzbudljivo.“

Noa Baumbah je na kraju ipak pristao

Proces pisanja opisali su kao nešto što im je oboma bilo vrlo zanimljivo i tokom njega su se takmičili ko će napisati bolji štos.

Gervig je priznala i da je prihvatila posao pisanja na predlog Margo Robi pre nego što je uopšte pričala sa Baumbahom, jer ju je ideja oduševila i imala je dobar osećaj u vezi s tim.

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari