Nagrađivana spisateljica scenarija Glorija Šepard napisala je biografsku knjigu „Brian Jones Straight from the Heart – The Rolling Stones Murder“, za koju se kaže da je jedina knjiga na svetu o čuvenom rok bendu koja je ispričana sa tačke gledišta njenog osnivača – Brajana Džonsa, kao i da je to priča koju organizacija zvana Rolling Stones nikada nije želela da obelodani.

Nagrađivana spisateljica scenarija Glorija Šepard napisala je biografsku knjigu „Brian Jones Straight from the Heart – The Rolling Stones Murder“, za koju se kaže da je jedina knjiga na svetu o čuvenom rok bendu koja je ispričana sa tačke gledišta njenog osnivača – Brajana Džonsa, kao i da je to priča koju organizacija zvana Rolling Stones nikada nije želela da obelodani. U knjizi se kaže da su sirova energija, ekstremni talenat, seksualnost i imaginativnost Brajana Džonsa proslavili ovu grupu. Bivši basista Stonesa Bil Vajmen otvoreno priznaje: „Bez Brajana Džonsa ne bi ni bilo Stonesa“. Priča u knjizi je zasnovana na rečima samog Brajana Džonsa, koji je storiju o svom životu snimio na trake, pošto je bio prisiljen da napusti grupu čiji su članovi, koje je on izabrao, učili kako da glume, izgledaju i da se ponašaju kao superzvezde.
Knjiga o generaciji šezdesetih koja počinje Brajanovim stvaranjem grupe Rolling Stones, do njegove sumnjive smrti, jula 1969. godine, detaljno opisuje njegove odnose sa zvezdama kao što su Dilan, Lenon, Makartni i Hendriks.
Biografija počinje malo poznatom pričom kako se Brajan borio da preživi incest kao dete, te da su ga bezosećajni roditelji izbacili na ulicu u njegovoj šesnaestoj godini i da je morao da se prostituiše kako bi preživeo, pored toga što je krao i pokušavao da nešto zaradi svirajući na ulicama.
Brajan Džons želeo je da svetu predstavi Delta bluz, istinsku američku gospel muziku. Međutim, kad je već imao grupu, shvatio je da se ostali članovi i uprava nikad neće složiti sa njegovim vizijama. Počeo je da planira odlazak iz grupe, kako bi napravio novi sastav i poneo ime „Rolling Stones“ sa sobom.
Tri nedelje nakon što više nije bio u bendu koji je stvorio, Brajan Džons se misteriozno udavio u svom bazenu za plivanje. Prema njegovim zabeleškama, kao i izjavama očevidaca, Brajanu je bilo prećeno smrću. „Želim da ponovim da je muzička industrija prljav posao. Iskoristiće vas, trgovati sa vama i prodati vas. Oni su podla potrošačka mašina koja se ne obazire na život, talenat, srce i humanost“, govorio je Brajan Džons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari