Nova premijera na filharmonijskoj kamernoj sceni 15. i 16. aprila 1Foto: Nemanja Jovanović

Beogradska filharmonija najavila je koncerte kamerne muzike za četvrtak i petak 15. i 16. aprila (Sala BGF, 19 č). Nastupa petoro filharmoničara koji će premijerno izvesti Kvintet Žana Krasa, a na programu su još dela Ibera i Mocarta.

Flautistkinja Ana Kaličanin, violinistkinja Miljana Popović Materni, violistkinja Ivana Uzelac, violončelista Pavle Popović i harfistinja Milana Zarić nastupaju prvi put zajedno i premijerno izvode Kvintet francuskog kompozitora Žana Krasa koji je napisan 1930. godine.

Kako se navodi u saopštenju Beogradske filharmonije, kvintet je plesnog karaktera i posebno je interesantno prisustvo harfe što nije toliko uobičajeno u kamernoj muzici.

„U ovoj neobičnoj sezoni ima dobrih iznenađenja – nas petoro koji sviramo tolike godine u orkestru, sada prvi put imamo priliku da nastupamo u okviru kvinteta. Radujemo se drugačijem muzičkom druženju kao i koncertnim danima kada sa našom publikom delimo muziku i sreću“, rekla je Miljana Popović Materni, violinistkinja.

Pored Krasove kompozicije, publika će imati priliku da čuje Iberov Trio za flautu, violinu i harfu koji evocira atmosferu Pariza prve polovine 20. veka, kao i Mocartov Kvartet za flautu, violinu, violu i violončelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari