Novi album Kejva i Sidsa: Wild God 1Foto: printscreen

Nik Kejv i Bed Sids (Nick Cave & the Bad Seeds) najavili su za 30. avgust izlazak novog albuma “Wild God”, a naslovni singl već je globalno dostupan za preslušavanje onlajn.

Nik Kejv je izjavio da se nada da će novi album imati efekat na slušaoce kao što je imao na njega, piše portal SEEcult.org

“Izbija iz zvučnika, i ja se zanesem. To je komplikovan snimak, ali je takođe i dubok i radosno zarazan. Nikada ne postoji master-plan kada snimamo. Ploče odražavaju emocionalno stanje autora i muzičara koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, izgleda da smo srećni”, izjavio je Kejv.

Albumom sa deset pesma bend Nik Kejv i Bed Sids, kako sam navodi, pleše između konvencije i eksperimentisanja, skrećući levo i zaobilaznim putevima koji pojačavaju bogate slike i emocije u Kejvovim duševnim narativima.

To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i uzletom.

Postoje trenuci koji se nežno dotiču prošlosti Bed Sida, ali su prolazni i služe samo da popune nemilosrdni i nemirni korak napred benda.

Uz naslovnu pesmu “Wild God”, album sadrži i pesme “Song of the Lake”, “Frogs”, “Joy”, “Final Rescue Attempt”, “Conversion”, “Cinnamon Horses”, “Long Dark Night”, “O Wow O Wow (How Wonderful She Is)” i “As the Waters Cover the Sea”.

Album “Wild God” biće objavljen preko striminga, na CD-u i na standardnom vinilu, a specijalne ograničene edicije tog izdanja moguće je naručiti unapred već sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari