Novi film Asgara Farhadija otvara Kan 1Foto: EPA-EFE JULIEN WARNAND

Novi film čuvenog iranskog reditelja i dvostrukog dobitnika Oskara Asgara Farhadija „Everybody Knows“ otvoriće predstojeći Kanski festival.

Ovaj psihološki triler u kome glavne uloge igraju Havijer Barden i Penelope Kruz biće deo takmičarske selekcije i konkurisaće za Zlatnu palmu. Film snimljen na španskom jeziku prati Lauru koja putuje iz Buenos Ajresa u svoju rodno selo u Španiji. Zaplet prati događaj koji menja živote svih likova, a u središtu priče su porodica i odnosi među njenim članovima.

Inače, Farhadijev film je prvo ostvarenje od 2012. godine koje otvara Festival u Kanu i istovremeno se takmiči za glavnu nagradu. Organizatori jedna od najvažnijih filmskih manifestacija najavljuju ovaj naslov kao uzbudljivi triler prepun neočekivanih obrta, te kao film koji će Farhadiju doneti najširu publiku. Pored Farhadija, spekuliše se da će se u glavnom takmičarskom programu naći i novi filmovi Larsa fon Trira, Paola Sorentina i mnogih drugih filmskih veterana. Ipak, celokupna selekcija biće poznata 12. aprila. Do sada je najizvesnije da će u Kanu biti prikazan novi naslov iz franšize „Ratovi zvezda“. U pitanju je ostvarenje „Solo: A Star Wars Story“ koje govori o mladom Hanu Solu i njegovom prvom susretu sa kasnije nerazdvojnim prijateljem Čubakom. Kanski festival biće održan od 8. do 19. maja, a glavnim žirijem će predsedavati glumica Kejt Blančet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari