tamburica festPredstavljanje programa u Salcburgu - delegacije iz Srbije i Austrije. foto: Tamburica fest

U okviru ovogodišnjeg Tamburica festa, koji će se održati od 18. do 21. avgusta, izuzev njegovog glavnog dela koji se tiče očuvanja tamburaške tradicije, po prvi put će nastupiti Internacionalna tamburaška filharmonija sa preko 250 izvođača i članova mešovitog hora iz 15 zemalja.

Ti nastupi su rezultat saradnje sa ovogodišnjom zemljom partnerom festivala, Austrijom. Direktor festivala Jovan Pejčić, i članovi organizacionog tima Jovana Carić, Branko Uvodić i Zoran Šijaković program festivala predstavili su u Salcburgu, gde je i potvrđena saradnja sa ovogodišnjom zemljom partnerom.

Takođe, ove godine biće organizovana i „Tamburaška mondovizija“, međunarodno takmičenje za izbor najlepše nove pesme, uz premijeru dugometražnog dokumentarnog filma „Zaustavite Dunav“, koji je snimljen povodom 15. godišnjice tog festivala.

Ovogodišnji festival, u svetlu jubileja, obeležiće i koncert Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine sa gostima, revija mladih tamburaša kao i izložba slika sa Likovne kolonije „Tamburica fest“.

Tokom posete najavljeno je da će u okviru saradnje u svečanom delu programa Samita EU koji će se održati tokom oktobra u tom gradu, nastupiti i izvođači tamburaškog festivala.

Delegacija iz Srbije program je predstavila u Institutu za regiona Evrope, nakon čega se sastala i sa konzulom i generalnim konzulom Srbije.

– Ova poseta otvorila je brojne mogućnosti za saradnju u okviru Evropske unije. Zadovoljni smo načinom na koji su naši domaćini primili informaciju o dešavanjima u Novom Sadu – istakao je direktor festivala Pejčić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari