Novi tvrđava teatar u Čortanovcima 1Foto:: Pozorište Zoran Radmilović

Vila „Stanković“ od 4. do 9. jula nastavlja da ugošćava teatarski svet, sada pod okriljem Novog tvrđava teatra koji se, po šesti put, odvija pod sloganom „Kakvi smo – takvi smo smo – pozorište zna“.

„Pozorište zna o nama mnogo više no što bismo mi hteli da bude obznanjeno. Poznaje naše odlike, životne vrline i podvige, baš kao i zakrinkane pritvornosti i prešminkana zlodela. Zna kad smo iskreni, a kad prevejani lažovi. Vidi kad se istinski zalažemo za nešto, a kad pak brbljamo uzdajući se u lakovernost onih kojima je uteha potrebna“, kaže Vida Ognjenović, selektorka i umetnička direktorka Festivala. Ona je odabrala: „San o Mileni“ Jelene Bogavac, u produkciji Udruženja umetnika „Artista“ Požarevac; „Opsadu Vencije“ reditelja Mikelea Modesta Kazarina, pozorišta „Tudor Vianu“ iz Rumunije; „Kavkaski krug kredom“ Paola Mađelija, NP Sarajevo; „Ventilator“ u režiji Jake Ivanca, koprodukciju Gledališča Koper i Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz; „Žene iz Troje“ Nebojše Bradića, NP Priština i Pozorišta „Zoran Radmilović“ Zaječar. „Ženidba i udadba“ je predstava studenata II godine gluma Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda koja se igra u čast nagađenih. Sve predstave počinju u 21 sat, a zbog zahtevnosti „Kavkaski krug kredom“ igra se na sceni Srpskog narodnog pozorišta. Žiri čine: pozorišna kritičarka Darinka Nikolić, glumac Radoje Čupić i rediteljka Olivera Đorđević.

Cena pojedinačne karte je 700 dinara, a komplet je 3.500. Autobus iz Novog Sada kreće u 20 sati sa stajališta kod SNP-a. Autobus iz Beograda kreće u 19 sati ispred Pete beogradske gimnazije. Povratak je pola sata po završetku predstave. U slučaju kiše predstava se igra u Novosadskom pozorištu/Ujvideki Szinhaz. Vest o premeštanju predstave stajaće na sajtu Festivala već od podneva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari