Novogodišnji humanitarni koncert muzičke škole u Zrenjaninu 1Foto: M. P.

Dovoljan je slatkiš ili igračka, kao simbolična ulaznica za novogodišnji koncert učenika Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu koji će se održati u utorak, 21. decembra u velikoj sali Kulturnog centra.

Ovo je tradicionalni humanitarni koncert, koji se održava 11. put po redu, a ove godine je objedinjen sa novogodišnjim koncertom muzičke škole, objašnjava pomoćnica direktora ove školske ustanove Katarina Čuč Janačković.

“Cilj ovog koncerta je, osim nastupanja naših učenika pred publikom, koje je u proteklom vremenu bilo mnogo ređe zbog epidemiološke situacije, sakupljanje što večeg broja paketića zadecu, a ulaznica će biti kao i prethodnih godina slatkiš, slaniš ili igračkica. Pridružite nam se u što većem broju i provedete jedno lepo veče uz muziku”, poručuje Katarina Čuč Janačković.

Na porgramu su dela Mocarta, Baha, Betovena a prvo nastupaju  najmlađi učenici osnovne muzičke škole, a zatim učenici srednje škole koji će izvesti dela poznatih kompozitora na violini, klaviru, harfi, flauti, harmonici, trombonu.

Brojni kamerni ansambli, najviše sačinjeni od učenika solo pevanja i duvačkih instrumenata, doprineće stvaranju svečane i praznične atmosfere, poručuju iz zrenjaninske muzičke škole.

Prilozi koji se prikupe namenjeni su učenicima škole za decu sa posebnim potrebama „9. Maj“ i članovima Dnevnog centra za decu i mlade sa invaliditetom „Alternativa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari