Novogodišnji izazov Beogradske filharmonije: "Dirigujte" orkestrom u kućnoj atmosferi 1Foto: Beogradska filharmonija

Nakon dva novogodišnja koncerta kojim je tradicionalno obeležila kraj godine, Beogradska filharmonija je pripremila niz prazničnih aktivnosti za prve dane 2022. godine.

Najpre je publika pozvana na učešće u filharmonijskom novogodišnjem izazovu, a najmlađe očekuje božićni poklon i Jutjub premijera programa „Fantastična filharmonija“.

Novogodišnji izazov je zabava koju je Beogradska filharmonija uvela prošle godine, tako što je za vreme praznične pauze, publiku pozvala da u kućnoj atmosferi „diriguje“ orkestrom. Na početku 2022. godine predlaže novu kreativnu aktivnost koju je pripremila zajedno sa perkusionistom Aleksandrom Radulovićem.

Ova filharmonijska zvezda i dokazani šoumen, od kućnih predmeta je napravio muzičke instrumente i zajedno sa svojom porodicom odsvirao kompoziciju „Šećerna vila“ iz baleta „Krcko Oraščić“ Čajkovskog.

Urnebesni video u kome Sale objašnjava na koji način može da se svira na teglama, objavljen je na društvenim mrežama Filharmonije, u kome se publika poziva da od kućnih predmeta napravi muzičke instrumente i iskoristi ih za maštovito sviranje bilo kojih melodija.

Pozivaju se porodice, društva, ekipe da se okupe i veselo muziciraju na svemu što postoji u kući i da video materijale pošalju na adresu [email protected] do 10. januara!

Najkreativniji, najsmešniji, najblesaviji radovi biće nagrađeni brojnim iznenađenjima koje im sprema Beogradska filharmonija.

A najmlađe očekuje božićni poklon, 8. januara u 17 čaosva na filharmonijskom jutjub kanalu.

U ovom terminu na drugi dan Božića, biće održana onlajn premijera „Fantastične filharmonije“ koju je orkestar izveo prošle jeseni na koncertima za decu. Sa željom da što više mališana uživa u najlepšoj muzičkoj literaturi inspirisanoj bajkama, Filharmonija je priredila digitalnu verziju ovog programa uz pomoć reditelja Nikole Zavišića.

Kroz muzičke bajke publiku vode osmogodišnja glumica Anđelija Stajkić i filharmoničarka Slavica Perić, a klinci će moći da čuju mnoge kompozicije koje već znaju kao što su „Krcko Oraščić”, “Čarobna frula”, “Bumbarov let i mnoge druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari