Novogodišnji koncert u Kolarcu 3. januara 1

Beogradska publika će imati priliku da čuje nastup Pavla Krstića dobitnika ArtLink – Sosijete Ženeral nagrade „Najperspektivniji mladi muzički umetnik u 2016. godini“ na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Koncert će se održati 3. januara u 12 časova, u organizaciji ArtLink-a i Centra za muziku Kolarčeve zadužbine. Gost na koncertu biće dobitnica ArtLink Nagrade za 2013. godinu, violončelistkinja Irena Josifoska.

Na programu dela Betovena, Šopena, Rahmanjinova, Šumana i Stravinskog.

Pavle Krstić, student je prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu, u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova, od 2013. godine. Počeo je da svira klavir sa šest godina, a osnovnu i srednju muzičku školu završio je u klasi Milene Apić.

Nastupao je kao solista na značajnim manifestacijama u prestižnim salama u Srbiji, kao i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji, Italiji, Nemačkoj, Španiji, Rusiji, Švajcarskoj, Kazahstanu, Ukrajini, Lihtenštajnu, San Marinu, Estoniji, Holandiji…

Dobitnik je stipendije na Internacionalnoj muzičkoj akademiji u Kneževini Lihtenštajn i redovno učestvuje na intenzivnim nedeljama i aktivnostima Akademije, te je kao istaknuti polaznik nastupao na Festivalu „NEXT GENERATION“ u Švarcajskoj (2016).

Pavle Krstić, izjavio je povodom nagrade: „Osim što je ogromna čast, da sam izabran za Najperspektivnijeg Mladog Umetnika u konkurenciji svih instrumenata i da sam upisan u listu dobitnika ove nagrade pored vrhunskih, i sada već afirmisanih muzičara, ja vidim ovu nagradu kao priliku za razvoj u svakom smislu. To je jedna od retkih nagrada koja mladom umetniku pruža pravu umetničku aktivnost i koja daje šansu za početak karijere. Izuzetno sam zahvalan gospođi Jovanki Višekruni Janković, osnivaču umetničkog udruženja ArtLink, koje pruža pomoć mladim muzičarima kada im je ona najpotrebnija, kao i stručnom žiriju koji je ove godine odabrao baš mene.“.

Posetioci koncerta na Kolarcu 3. januara, koji je inače i prvi koncert u 2017. godini, kao novogodišnji poklon ArtLink-a, dobiće i najnovije izdanje iz produkcije ArtLink-a, CD dobitnika prošlogodišnje nagrade – mladog horniste Urmina Nes Majstorovića – sa delima Štrausa, Mocarta Rahmanjinova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari