Novom Netflix-ovom filmu raste popularnost, prozvan je najupečatljivijim filmom godine 1FOTO:: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

13. oktobra 1972. godine u Andama se dogodila stravična avionska nesreća.

Do nesreće je došlo kada su piloti počeli prerano da spuštaju avion jer su bili sigurni da su došli na odredište, iako je ono bilo udaljeno između 60 i 70 kilometara. Piloti nisu bili svesni da se spuštaju u srce Anda, a nakon što se avion zabio u planinu, preživeli su počeli da se bore za opstanak.

U avionu je bilo 5 članova posade i 40 putnika koje su uglavnom činili članovi urugvajskog ragbi tima, njihove porodice i prijatelji.

Od njih 45, 33 je preživelo pad aviona, ali više od pola njih je umrlo u narednim danima zbog ozleda i hladnoće kao i zbog lavine koja se desila jedne večeri.

Preživeli su morali da se okrenu kanibalizmu zbog nedostatka hrane.

Naposletku je preživelo samo 16 putnika koji su spašeni tek nakon što su dvojica preživelih nakon deset dana hodanja naišla na stanovnika Čilea.

16 preživelih putnika je na Andama provelo ukupno 72 dana.

Ova istinita priča inspirisala je reditelja J.A. Bayonu da snimi triler o preživljavanju.

Tako je nastao španski film Society of the Snow, čija popularnost ubrzano raste otkako je stigao na Netflix, piše Index. hr

Film je adaptacija istoimene knjige Pabla Viercija, a predvodi ga relativno nepoznata glumačka postava – Enzo Vogrincic Roldán, Matías Recalt i Agustín Pardello.

Nakon što je film počeo da se emituje, mnogi su svoje oduševljenje radnjom podijelili na X-u.

Society of the Snow je jedan od najnezaboravnijih, najmučnijih i tehnički najviše zapanjujućih filmova godine“, napisao je jedan korisnik.

„Osećam se kao emocionalna olupina nakon gledanja Society of the Snow. Izuzetno dirljiva i zadivljujuća priča o preživljavanju koja me dovela do suza“, kaže drugi.

„Ovo je razoran i briljantan film o preživljavanju. Više je uznemirujuć od većine horor filmova“, tvrdi treći.

Govoreći za GamesRadar+, Bayona je komentarisao kakve su bile reakcije preživelih nakon gledanja filma.

„Reagovali su pozitivno. Bio sam impresioniran videvši ih kako su se okupili prvi put nakon 50 godina. Svi zajedno su gledali film, grlili jedni druge i plakali.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari