O čemu se u Beogradu govori i ćuti 1Foto:Narodno pozoriste

Govori se o…

O deset romana koji su ušli u uži izbor za Ninovu nagradu za najbolji roman u 2019. godini i o tome da ovo priznanje sve više poprima regionalni karakter. Sumiraju se rezultati izložbe „Čistač“ koja traje do 20 januara.

Dejan Sretenović, kustos ove izložbe i Muzeja savremene umetnosti neće više raditi u ovoj instituciji. Na njegovo mesto postavljen je Miroslav Karić, istoričar umetnosti i jedan od ovogodišnjih dobitnika Nagrade „Lazar Trifunović“.

Ćuti se o…

Prema objavljenom repertoaru za januar 2020, Narodno pozorište do 3. februara neće izvoditi svoje predstave u čak 25 termina. Tome treba dodati, za sada, još dva termina (8 i 10. januar) kada su otkazane najavljene predstave.

Ivana Vujić je, na završnoj KZŠ prošle godine, izjavila da su u toj Kući u 2019. „odigrane 524 predstave“, kako stoji u vesti objavljenoj na sajtu Narodnog pozorišta . Uvidom u repertoare od januara do decembra 2019. može se videti da je broj odigranih predstava u Narodnom pozorištu , računajući i one gostujuće, uz 11 otkazanih, nešto manji od 400.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari