Objavljen prvi tizer za Kopolin novi film Megalopolis 1FOTO: OG/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Objavljen je prvi tizer za naučnofantastičnu dramu Megalopolis, koju je napisao, producirao i režirao Frensis Ford Kopola.

Radnja Megalopolisa smeštena je u budućnost, u metropolu nalik Njujorku koja je počela propadati nakon nesreće.

Jedan čovek, idealista i arhitekta Cesar Catiline (Adam Drajver) želi da pretvori grad u utopiju i održivo mesto, ali mu se u tome suprotstavlja gradonačelnik Franklyn Cicero, korumpirani političar koji ne želi promene. Između njih se nalazi Julia Cicero, gradonačelnikova ćerka koja je zaljubljena u Cesara.

Prva objavljena scena prikazuje uznemirenog i emotivnog Cesara, koji stoji na vrhu visoke zgrade i zamalo skoči , ali se u poslednjem trenutku 0 predomisli, zaustavi vreme i time spreči svoj pad.

Uz Drajvera, u filmu glume i Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman i Talia Shire.

Kopola je, kako navodi Index. hr podelio je tizer na svom Instagram profilu, na kojem je otkrio da je film posvetio svojoj supruzi Eleanor Jessie Coppoli, koja je preminula prošlog meseca ove godine. Kopols je na Instagramu napisao:

„Megalopolis je uvek bio film posvećen mojoj dragoj ženi Elenor. Zaista sam se nadao da ćemo ovog 4. maja da zajedno proslavimo njen rođendan. Ali, nažalost, nije bilo tako pa mi dopustite da svima podelim dar u njeno ime“, napisao je reditelj u opisu objave.
Naučnofantastična drama imaće premijeru u Kanu 17. maja .

Kad  Megalopolis stiže u bioskope još nije poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari