Distributerska kuća MCF MegaCom Film predstavila je protekle nedelje u bioskopu Cineplexx ostvarenja koja će distribuirati tokom 2012. godine – holivudska ostvarenja iz studija 20th Century Fox i raznovrstan program nezavisnih filmova iz Evrope i Azije.


Već 22. februara na programu su „Hronike“ u multipleksu Kolosej a u martu će se u bioskopu naći i „Ghost Rider 2: duh osvete 3D“.

Tokom marta i aprila u bioskope ulaze i ostvarenja sa Festa: „Krvoproliće“, „Melanholija“, „Potomci“, „Best Exotic Marigold Hotel“, „Ovo mora da je to mesto“, „Čelična lejdi“, „Avr“, „Imamo papu“.

„Titanik 3D“, kultni film Džejmsa Kamerona i jedan od filmova sa najvećom zaradom u istoriji kinematografije, konvertovan u 3D u bioskope stiže 5. aprila. Jun i jul su vreme za dve dugo očekivane premijere – 7. juna u bioskope stiže novi film Ridlija Skota, „Prometej 3D“, dok je 5. jul rezervisan za premijeru novog nastavka popularne franšize – „Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata 3D“. Uskoro počinje i sinhronizacija četvrtog dela „Ledenog doba“ na srpski jezik.

U avgustu iz studija 20th Century Fox stiže još jedno 3D ostvarenje, „Abraham Linkoln – lovac na vampire 3D“, čiji je start zakazan za 2. avgust. Među ostvarenjima koja će se tokom 2012. godine pojaviti u bioskopima u distribuciji MCF-a su i novi filmovi Nikolasa Refna – „Only god forgives“, Aleksa de la Iglesije – „As luck would have it“ i prvi film o borilačkim veštinama Von Kar Vaija – „The Grandmasters“.

Kao uvertira za sledeću sezonu (2012/13), u kojoj će Cineplexx uživo prenositi iz čuvene njujorške Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra, a koja počinje u septembru, na repertoaru Cineplexx-a će se od marta do jula već naći visoko kvalitetni snimci nekih od opera i baleta iz evropskih teatara.

Tako će tokom marta, aprila, maja i juna domaća publika po prvi put u bioskopu imati priliku da vidi dela kao što su „Travijata“, „Toska“, „Nabuko“, „Ana Bolen“ i mnoga druga.

U Kragujevcu će se 20. marta otvoriti još jedan Cineplexx u okviru novog tržnog centra „Plaza“, pa će se tako ova porodica bioskopa proširiti u Srbiji. Bioskop će imati 6 digitalnih sala, opremljenih RealD sistemom za 3D digitalne projekcije, a kapacitet bioskopa će biti oko 1.100 mesta. Programski i sadržinski ovaj bioskop će biti sličan beogradskom Cineplexx-u. 

„Zlatni medved“ Berlina u distribuciji MCF-a

Distributerska kuća „MCF MegaCom Film“ otkupila je prava na distribuciju pobedničkog ostvarenja upravo završenog filmskog festivala u Berlinu, „Cezar mora da umre“ (Cesare deve morire) reditelja Paola i Vitoria Tavijanija.

Italijanski film „Cezar mora da umre“ dešava se u zatvoru pored Rima, gde zatvorenici spremaju Šekspirovu dramu „Julije Cezar“. Ostvarenje braće Tavijani, inače rediteljskih veterana, koje ispituje porozne granica između umetnosti i života, nije isprva bilo favorit, ali je osvojilo glasove žirija festivala, kao i priznanje za najbolji film Ekumenskog žirija Berlinala.

Osim dobitnika priznanja „Zlatni medved“, MCF je otkupio prava na distribuciju ostvarenja „Tabu“ portugalskog reditelja Migela Gomeza, nagrađenog priznanjem FIPRESCI. kao i film „Sestra“ (L’enfant d’en haut) švajcarske rediteljke Ursule Mejer, priču o dve sestre koje se na marginama društva bore za opstanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari