Održana promocija knjige "Ožiljci života" Vuka Draškovića: Podsećanje i testament nekoga ko je istoriji svedočio i istoriju stvarao 1Foto: Kulturni centar Novog Sada

U klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sadaodržana je promocija knjige Ožiljci života Vuka Draškovića. Na promociji je, pored autora, govoriopisac i političar Nenad Čanak i advokat Milan Đukić, a odlomke iz knjige čitala je glumica Sonja Damjanović.

Ožiljci životadonose potresno svedočenje ne samo o autorovom turbulentnom životu, nego i o mnogim drugim ključnim ličnostima koje su stvarale savremenu istoriju Srbije, s upečatljivim naglaskom na zbivanja devedesetih godina prošlog veka, navodi se u saopštenju Kulturnog centra Novog Sada.

– Ova knjiga predstavlja podsećanje i testament nekoga ko je istoriji svedočio i istoriju stvarao. Toplina kojom ona zrači danas je bezmalo zaboravljena. Drašković piše nadahnut patriotizmom i o albanskoj golgoti, i o Jugovićima, ali je njegov govor apsolutno lišen patetike – rekao je Nenad Čanak.

Autobiografske stranice Vuka Draškovića sažimaju burne decenije od devedesetih naovamo.

– Pišući Ožiljke života uverio sam se u to da je najteže pamtiti zlo, a devedesete su zlo kog sam se u knjizi najviše sećao i koje najviše boli. Kada sam formirao SPO sudario sam se sa zlom i zlo se sudarilo sa mnom. To su te devedesete… – naglasio je Vuk Drašković, govoreći o motivima koji su ga potakli da napiše autobiografski roman za koji kaže da je apsolutno lišen fikcije, da donosi golu istinu pred kojom će mlađi naraštaji zasigurno biti zatečeni u nevereci da se tako nešto zaista desilo na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari