Oskari menjaju pravila, naredne godine će prenositi uživo dodelu svih kategorija 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Dodela Oskara uključuje 23 kategorije nominacija, a na njenom narednom izdanju sve one biće prenošene uživo, saznaje Variety.

Bil Krejmer, izvršni direktor Akademije filmskih umetnosti i nauka, najavio je vesti i potvrdio da će sve kategorije biti uključene u prenos 2023. godine.

Osam kategorija je bilo isključeno iz dodele uživo prošle godine, zbog čega su nastupile burne reakcije mnogih profesionalaca iz filmske industrije i fanova. U pitanju su: originalni saundtrek, šminka i frizura, kratak dokumentarni film, montaža, produkcijski dizajn, kratki animirani film, kratki igrani film i najbolji zvuk.

Krejmer je izjavio da je još od juna, kada je postavljen na današnju poziciju, više puta razmatrao kako bi trebalo vratiti ove kategorije u prenos i da mu je drago da je to i uspelo, jer je Akademija filmskih umetnosti i nauka posvećena slavljenju svih segmenata pravljenja filmova.

Džimi Kimel će ponovo biti domaćin Oskara, treći put zaredom, producenti će biti Glen Vajs i Riki Kiršner, dok će Vajs uredno i režirati dodelu. Ova 95. dodela odigraće se 12. marta 2023. godine u Dolbi teatru u Holivudu.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari