Otvaranje izlagačke sezone 5. marta 1

Izložba mlade slikarke Izabele Mašić pod naslovom Infitialis otvoriće ovogodišnju izlagačku sezonu u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad.

Infitialis je projekat kojim se prvi put predstavlja beogradskoj publici, a radi se o seriji slika zasnovanim na psihološkom istraživanju. Serija Infitialis počiva na kontrastu pozitivno-negativno, kao jedinog rešenja da se kroz život ide na balansiran i zdrav način.

Eksperimentišući u svom slikarstvu Mašić dolazi do simboličke veze negativnih emocija i negativa u fotografiji. Na ovim homonimima zasniva čitavu seriju slika velikog formata na kojima slika ljudsku figuru varirajući složenost kompozicije od potpunog prepletanja u samu sebe, do pročišćenih i jasnih prikaza. Na ovaj način se, kroz seriju, rešava problem balansa pozitivnih i negativnih iskustava.

Izabela Mašić diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Bosiljke Zirojević Lečić. Još za vreme studija učestvuje na domaćim i inostranim umetničkim projektima poput Mural: Studio Vincent u Somboru, Mural: Sigurna kuća (Socijalni centar za zbrinjavanje dece) u Novom Sadu. Pohađala je letnju akademiju likovnih umetnosti u Salcburgu, te učestvovala na seminaru Dunav nas spaja u Štutgartu i Strasburu.

Otvaranje izložbe zakazano je za ponedeljak, 5. mart od 20 časova. Izložba će biti otvorena do subote 17. marta, svakim danom od 14 do 20 časova. Ova izložba samo je jedna u nizu izložbi mladih autora koji će biti predstavljeni beogradskoj publici ove sezone, poručuju iz Kulturnog centra Grad.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari