Ovacije reditelju Slobodanu Pešiću i ekipi filma "Ne igraj na Engleze" 1Foto: R.R.

Pešić je ovaj izuzetno komunikativan film velikog bioskopskog potencijala, i po svemu sudeći novi domaći hit, kako se moglo zaključiti po oduševljenju publike, snimio bez podrške Filmskog centra Srbije, a među onima koji su sinoć aplaudirali u MTS dvorani bili su Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Zoran Živković..

Novi film reditelja i scenariste Slobodana Pešića, „Ne igraj na Engleze“, kojim se vratio pred bioskopsku publiku posle pauze od trideset sedam godina, ispraćen je višeminutnim ovacijama prepunog gledališta, na premijeri koja je sinoć upriličena u MTS dvorani.

Pešić je za ovo ostvarenje dobio nagradu Udruženja filmskih umetnika Srbije za najbolju režiju u 2021, a scenario za ovu duhovitu priču napisao je na osnovu dramskog teksta Vladimira Đurđevića, i istoimene hit predstave Beogradskog dramskog pozorišta.

Filmska verziju priče o trojici dugogodišnjih prijatelja koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige, i koja će tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, nenedano izbaciti na površinu sav “prljav veš” njihovog odnosa, oduševila je gledaoace u svim segmentima.

Sjajnom igrom Ivana Tomića, Daniela Siča, Isidore Građanin, Frana Lasića, Milorada Kapora, Mariane Aranđelović, Vesne Čipčić, Đorđa Kreća i Irene Mišović, fotografijjom Predraga Bambića, montažom Milana Jakonića, kostimima Dragice Laušević, dizajnom zvuka Velibora Hajdukovića, i posebno, muzikom slavnog džez trubača Duška Gojkovića,

Premijerna projekcija u Beogradu bila je posvećena nedavno preminulom glumcu Marku Živiću, koji je u „Ne igraj na Engleze“ bravurozno odigrao svoju poslednju ulogu, lik Piksija, jednog od glavnih junaka.

Pešić je ovaj izuzetno komunikativan film velikog bioskopskog potencijala, i po svemu sudeći novi domaći hit, kako se sinoć moglo zaključiti, snimio bez finansijske podrške Filmskog centra Srbije, u produkciji kuće “Eden Rock production”, a producent je Ivana Pešić.

Zanimljivo je da je na crvenom tepihu u MTS dvorani bio postavljen i luksuzni Bentley automobil, koji u ovom filmu takođe „tumači“ jednu od glavnih uloga, a među onima koji su sinoć aplaudirali Slobodanu Pešiću i ekipi filma bili su Dragan Bjelogrlić, Zoran Živković, Zoran Kesić, Miloš Timotijević, Petar Janjatović, Monika Romić, Stefan Radonjić, Ivana Zarić, i drugi brojni predstavnici našeg jkulturnog i javnog života.

Novosadska premijera „Ne igraj na Engleze“ zakazana je večeras, a od četvrtka, 12. maja, stiže na redovni repertoar bioskopa širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari