Ovde je igranje utakmice kao zakazivanje boja 1Foto: Jakov Simić

– Ovaj komad je uslovno rečeno sportska priča koja će se od jedne finalne utakmice sa Svetskog prvenstva pretvoriti u utakmicu našeg mentaliteta, naravi, i svega onoga što opterećuje ovaj tzv. region. Fudbal je povod, a suština je nešto sasvim drugo, što doživljavamo svaki dan. Ubrzo se sve to pretvara u politiku, kao što se kod nas sve, manje-više, politizuje – tim rečima je Dušan Kovačević, direktor Zvezdara teatra, najavio premijeru predstave „Sportsko srce“ u ovom pozorištu.

Premijera komada Đorđa Milosavljevića, u režiji Milana Karadžića, zakazana je za 4. decembar u 19.30, a reprize se igraju 7, 22. i 24.

Glumačku ekipu čine: Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

Kovačević je na konferenciji primetio i to da je ovaj sport jedan od najafektivnijih i uvek najincidentnijih na ovim prostorima, jer kada se ovde igraju utakmice, rekao je, to je vrlo blisko zakazivanju boja.

– Fudbal je povod da se rešavaju neke druge priče – zapazio je Dušan Kovačević.

Autor drame Đorđe Milosavljević nije hteo da ulazi u prepričavanje njenog sadržaja, ali je kao pisac prokomentarisao da ima jednu „žal“, a to je što se u poslednjoj sceni komada ne čuje popularni hrvatski pevač Marko Perković Tompson, i pesma „Geni kameni“.

– Pesma je bila predviđena za tu finalnu scenu, međutim, ona se neće čuti jer je bilo isuviše komplikovano da se ona izvede. Što se svega ostalog tiče, ja sam zadovoljan – istakao je Milosavljević.

Reditelj Milan Karadžić složio se da bi bilo dobro za komad, intrigantno i zanimljivo, da su uspeli da izvedu pesmu, međutim, kako kaže, sve to sa autorskim pravima je jako komplikovano, te su oni napravili jednu dobru zamenu.

– Ja sam uživao dok sam radio ovu predstavu jer ima ono što volim u pozorištu: jaku emociju i humor, tragične elemente. Mislim da će i publika uživati – kazao je on.

U moru poslova, glumici Neli Mihailović novembar je bio mesec za odmor.

– Na kraju ovog puta reći ću vam da sam se zdušno odmorila radeći ovu predstavu, što govori o lepoti i lakoći rada na njoj. Mislim da smo uradili jednu lepu, toplu, zaista dobru predstavu, a i ja se odmorih – istakla je Mihailović.

Da je bilo fino tih mesec i po dana dok su pripremali predstavu primetio je i glumac Milutin Mima Karadžić i dodao da se nisu ustručavali da ponekad popiju i po neku rakiju u bifeu.

– Sport u predstavi je fudbal, a ja treniram svašta nešto, održavam kondiciju i liniju – prokomentarisao je Karadžić i kroz šalu dodao „valjda se to vidi po meni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari