Ovde se sada ljubi tri puta

Ne zaboravite da je to 1985, pet godina pre raspada naše mile domovine Jugoslavije, neki đavo se osećao u vazduhu i taj film je u neku ruku bio i i anticipacija svega onoga što će nam se desiti Srđan Karanović
Povodom kraja obeležavanja 40 godina od serije "Grlom u jagode" i 30 od filma "Jagode u grlu"

Ostavite komentar


  1. Jagode u grlu film koji je oduševio , koji otvoreno govori o društvu ,ljudima i njihovim karakterima . Za mnoge najbolji film snimljen kod nas ikada .Ima dušu i gorak je do srži, baš onako kakvi smo i većina nas.Bravo za ekipu.

  2. Jagode u grlu je dobar film, štaviše, jer Srđan Karanović teško omašuje, mada u potpunosti razumem osećanja ljudi, kako onda, tako i danas, jer sam film, takođe, teško primio, mada to nema nikakve veze s kvalitetom scenarija, režije, istim, odličnim glumcima. Sve je bilo na najvišem novou. Međutim, ko voli kada mu ruše snove, kada mu dira u osećanja, pa i na filmu ? Jednostavno, film se naslanja na ubedljivo najbolju priču i seriju u Jugoslaviji, istinski kultnu. Karanović kaže da je uradio ono što je želeo, što poštujem, verovatno je bilo jače od njega. U svetu filma se, inače, rade parodije na uspešno urađene filmske priče – koje, inače, volim – ali se publika nekako pripremi na premotavanje u duši. U slučaju, Jagoda u grlu – uprkos najavama – ljudi nisu bili spremni na neminovnost koja se u životu dešava i koja se, što je najgore, zaista desila, najgore vrste. Upravo je, ta 1985. godina bila ključna kada se u mnogo čemu prestajalo (primerice, r n r) i kada se osećala neminovnost nečeg destruktivnog, ali u šta niko nije želeo da veruje. Poverovali smo tek kada je počelo. Šta bi bilo da je Srđan film napravio danas ? Verujem da ne bi bio dočekan na nož, jer smo svi otupeli i, na žalost, prestali da verujemo u snove.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.