Ko su deca koja su pesmom EKV-a rasplakala EXIT 1Foto: Snimak ekrana Nova

„Ovo je zemlja za nas i sve naše ljude“, poručio je dečji hor „Vokal Kids“ iz Pančeva sa Glavne bine Exita na samom otvaranju i dirnuo publiku koja je bila oduševljena njihovom izvedbom čuvene pesme Ekatarine Velike.

Kako piše Nova.rs, o ovoj deci i njihovoj važnoj poruci priča se danima kasnije, a osnivač hora i dirigent prof. Jelena Cvetić je za Nova.rs podelila njihove utiske, kao i kako su tekle pripreme izlaska pred više od 40.000 ljudi.

Inače, dečji hor „Vokal Kids“ iz Pančeva radi već deset godina i vrlo je aktivan na raznim manifestacijama. Čine ga deca uzrasta od 5 do 15 godina, a na repertoaru su autorske pesme, kao i obrade pop i rok hitova.

@zdravopancevo

Otvaranje EXIT-a, nastup hora „Vokal kids“ i hora OŠ „Stevica Jovanović“ iz Pančeva EKV – Zemlja #foryou #fypシ #petrovaradin #novisad #serbia #exit2023 #exitfestival #choir #kids #ekv #ekatarinavelika #ovojezemljazanas

♬ original sound – Zdravo Pančevo

– Ove godine smo objavili edukativan, ekološki album pod nazivom „Muzika za zelenu planetu“, uz podršku Ministarstva kulture Srbije. Prisutni smo na svakom Dečjem sajmu, nastupali smo na poziv Microsofta – digitalne reforme u obrazovanju, potom u Sava Centru na Svečanom zasedanju Interparlamentarne Unije, kada je grad Beograd bio domaćin. Takođe smo pevali na Božićnoj čaroliji u organizaciji grada Novi Sad, kao i na Božićnom seocetu kod hrama Svetog Save, na manifestaciji Beogradska zima, Beogradski dani porodice, Dečji Exit u Novom Sadu, Ulici otvorenog srca, u Narodnoj skupštini Srbije i mnogim drugim manifestacijama. Ali, ovaj nastup na Exitu zaista je poseban – kaže Jelena Cvetić koja je sa svojim horom delila scenu sa velikim umetnicima kao što su Minja Subota, Tijana Dapčević, Ivana Peters, Ivan Bosiljčić, Leontina, Bojana Stamenov i mnogi drugi…

Poziv za učestvovanje na ceremoniji otvaranja usledio je pet dana pred nastup ali su, kako ističe, uspeli da se spreme i ispune očekivanja organizatora.

– Ovo je svakako najveći naš nastup i mislim da još nismo ni deca ni ja svesni da smo pevali pred oko 40.000 posetilaca festivala. Organizatori su se baš potrudili oko naših 50 mališana i osmislili nam ceo dan, koji je ispao kao sjajan izlet, budući da smo več u devet sati morali da pođemo na tonsku probu, a nastup je usledio oko 23 časova. Osećaj je zaista neverovatan, a iskustvo neprocenjivo – kaže Cvetićeva.

– Posle nastupa, mlađi članovi, nesvesni ovog velikog događaja za njih, pitali su me: „Jeco, zašto su toliko svi vrištali, kao da nikad nisu čuli za Vokal Kids“. Pesma „Zemlja“ od EKV-a ima snažnu poruku, a u izvođenju dečjih glasova izaziva velike emocije, pa otuda i suza u publici – zaključuje dirigent Jelena Cvetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari