Paramaunt pikčers u Beogradu, Vučić sa ekipom na snimanju 1foto: Twitter/ predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas ekipu filma „Crawl“ (Puzanje) koja snima scene u Luci Beograd i razgovarao sa producentima filma i predstavnicima filmske kuće Paramaunt pikčers, kojima je ovo prvi filmski projekat u Srbiji.

Vučić je izjavio kako mu je izuzetno drago što još jedna od holivudskih produkcija svoje snimanje počinje u Srbiji, saopštila je pres služba predsednika.

„Ovakvi projekti su veoma značajni za promociju naše zemlje. Nastavićemo da radimo na tome da Srbija postane omiljena destinacija velikim filmskim kućama, kao što je Paramount pictures“, istakao je Vučić.

Podsetio je da je u Srbiji za nekoliko godina snimljeno više od 50 međunarodnih filmskih projekata i izrazio očekivanje da će ovaj film ostvariti zapažene uspehe u bioskopima širom sveta. Producent Paramaunta Kreg Flores zahvalio je Vučiću na gostoprimstvu, pomoći i podršci koju pruža tokom snimanja filma u Srbiji, piše u saopštenju.

„Veoma smo zadovoljni uslovima rada. Kvalitet filmske ekipe je na visokom nivou, kao i saradnja sa institucijama koje učestvuju u procesu snimanja”, istakao je Flores. Reditelj filma „Puzanje“, čiji je budžet 17 miliona dolara, je Aleksander Aja, a glavna ženska i muška uloga povereni su Kaji Skodelario („Pirati sa Kariba“) i Beriju Peperu („Spasavanje redova Rajana“).

U društvu predsednika Srbije prilikom posete ekipi filma bio je i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari