Pedro AlmodovarFoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO / POOL

Autobiografija španskog flimskog reditelja, oskarovca Pedra Almodovara biće objavljena 24. septembra.

Knjigu „Poslednji san“ izdavačka kuća HarperVia opisala je kao „debitantsku zbirku kratkih priča“. Almodovar koji je karijeru izgradio pomerajući granice, ima drugačije objašnjenje: knjigu je nazvao „fragmentarnom autobiografijom, nepotpunom i pomalo zagonetnom“ jer nikada nije vodio dnevnik, prenosi Beta-AP.

„Od mene su više puta tražili da napišem autobiografiju i uvek sam odbijao, takođe su mi sugerisali da dozvolim nekome da napiše moju biografiju, ali me je uvek odbijala ideja o knjizi o meni kao pojedincu“, naveo je on u odlomku iz knjige koji je danas objavljen.

Knjiga je zbirka priča od poslednjeg sna o smrti majke, preko potrage za lekovima tokom prazničnih vikenda, do priče o „vampiru koji se pokajao“.

„Ova kompilacija kratkih priča nudi redak uvid u život jednog od najuticajnijih i najeminentnijih reditelja današnjice, predstavlja narativ koji je najbliži autoportretu, otkrivajući divlje inventivan i nekonvencionalan kreativni um“, naveo je direktor izdavačke kuće HarperVia Huan Mila.

Almodovar (74) je poznat po filmovima „Žene na ivici nervnog sloma“, „Sve o mojoj majci“ i „Razgovaraj s njom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari