Performans „Tumult” u Cetinjskoj 1Foto:Promo

Trio performera sa umetničkog rezidensa Akademija svitaca: Siv Brizou (Francuska), Ajumi Tojabe (Japan) i Nemanja Bošković (Srbija), izvešće „site specific“ performans u prostoru Dim, Cetinjska 15, u saradnji sa koreografom Adrienom Gomeom, muzičarem Milanom Bukejlovićem i vizuelnom umetnicom Nedom Kovinić.

Performans „TUMULT” (metež) proizilazi iz plesnog istraživačkog procesa sa desetodnevnog rezidensa internacionalne grupe plesača, sa referencom na Pazolinijev tekst “Nestanak svitaca”, koji kroz poetsku kritiku aktuelnu i u savremenom društvu, skreće pažnju na iščezavanje društvenih, humanih, ekoloških vrednosti.

NJihova igra polazi od Buto ekspresivnog plesa, koji podrazumeva kontekstualnu prostornu rezonancu. Struktura događaja neće biti primetna ni za publiku, ni za same igrače. Ona se razvija kao samootkrivajuća putanja koja pokreće plesače sama po sebi. Igrači će kroz pokret ispitivati šta još uvek možemo spoznati od nečega što iščezava, čak potpuno nestaje, iz perspektive sećanja i imaginacije.

Deo događaja je i prezentacija i prodaja konceptualne odeće kreirane u okviru multimedijalnog projekta „Iza entuzijazma“ kao i video projekcija plesnog performansa izvedenog u SKC-u u Beogradu 2018.

Performans će biti održan u prostoru Dim u Cetinjskoj 15, u četvrtak, 18.aprila u 21:30 časova. Ulaz na performans je donacija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari