Ukrajina ponovo favorit na kladionicama za pobednika na Evroviziji, iako se još i ne znaju svi učesnici 1Foto: EPA-EFE/GENNADY MINCHENKO

Četiri meseca nas deli od početka ovogodišnje Evrovizije koja će se održati u Liverpulu od 9. do 13. maja, a nakon neizvesnog početnog predviđanja, Ukrajina se trenutno ubedljivo nalazi na prvom mestu kao favorit na kladionicama.

Ukrajina, kao prošlogodišnji šampion, predala je dužnost domaćinstva Ujedinjenom Kraljevstvu zbog nebezbednih uslova, ali je izabrala svog ovogodišnjeg predstavnika u atomskom skloništu u Kijevu – to je Tvorchi sa pesmom Heart of Steel.

Na takmičenju će biti predstavnici iz ukupno 37 zemalja, tako da nas očekuju najrazličitiji žanrovi i autori. Da podsetimo, Srbija će svog predstavnika izabrati na Pesmi za Evroviziju, od 1. do 4. marta.

Ukrajina ponovo favorit na kladionicama za pobednika na Evroviziji, iako se još i ne znaju svi učesnici 2
Foto: Printscreen/eurovisionworld.com

Po trenutnom rangiranju, Ukrajina je ubedljivi favorit, jer joj kladionice daju čak 18 posto šanse za pobedu i kvote od 2,88 do 5,3, a odmah iza nje su Švedska sa 10 i Italija sa 8 posto. Nakon toga, sledi puno zemalja sa koeficijentom od 1 do 4 posto.

Srbija se u ovom trenutku nalazi na 18 mestu, sa 2 posto verovatnoće za pobedom i kvotama od 34 do 70.

Izvor: Eurovision World

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari