Pijanista izlaže na deponiji: „Ovaj OTPAD nije IGRAČKA!“ 1Andrej Josifovski Pijanista Foto: Promo

Arhitekta i umetnik Andrej Josifovski Pijanista ponovo je privukao pažnju javnosti svojom novom instalacijom.

Kako piše Nova.rs, ovoga puta na deponiji je izložen ECO čikica povodom Dana planete Zemlje, ali obložen svim onim otpadom koji iz doma završi u prirodi.

– Danas je Dan planete Zemlje, a godinu dana kasnije pred vama je ponovo ECO čikica visine osam metara, ovaj put obložen bojlerima, veš mašinama, frižiderima, svim onim što na putu iz doma najčešće završi u priodi, da bi se mapirale divlje deponije i na taj način podigla svest o važnosti edukacije o upravljanju otpadom i čuvanju životne sredine kod najmlađih – napisao je na Instagramu Pijanista.

Želeo je, kako je naglasio, da pokaže da jedino kroz rad sa najmlađima, još iz predškolskih dana možemo uticati na promenu svesti o jako važnom problemu – otpadu.

– Upravljanje otpadom i reciklaža, neke su od najbitnijih stvari za sudbinu naše planete, koja će i kada nas ne bude ostati tu. Zbog toga je ovaj simbol dečje igre prvo presvučen u karton koji se reciklira, posle toga u plastične kese i najlone i na kraju u sekundarne sirovine koje ljudi nemarno odlažu u priordu. U prevodu sa danskog LEGO je skraćenica od LEG GODT što znači – lepo se igraj! Ovo je i apel za sve odrasle da se lepo igraju sa decom, jer to je naša karta za zdravu budućnost! Ovo nije plaćena reklama, ovo je borba za zdravu životnu sredinu – istakao je Andrej Josifovski zaključivši poznatom parolom: „Ovaj OTPAD nije IGRAČKA!“, prenosi Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari