"Pilotska knjiga" Zorana Modlija  1Foto: Promo

Na upravo završenom Sajmu knjiga u Beogradu predstavljeno je treće i obnovljeno izdanje najnovije knjige Zorana Modlija “Pilotska knjiga: Vodič kroz osnovnu školu letenja”, a izdavač je ‘Mikro knjiga’ iz Beograda.

Ovo nije ni roman, ni zbirka priča – pre je pokušaj da se dramaturški uobliči putovanje kroz ogromnu riznicu znanja, naučnih disciplina i praktičnih letačkih iskustava. Knjiga nema čak ni glavne junake. Uslovni nosilac glavne uloge je čitalac raspoložen za avanturu letenja kroz koju ga za ruku vodi autor – epizodista u priči, a u životu saobraćajni pilot i instruktor letenja, kao i legendarni radijski DJ i voditelj.

„Pilotska knjiga“ je namenjena zagriženim, ali i potencijalnim ljubiteljima avijacije, mladim ljudima dovoljno zrelim da razmišljaju o profesiji pilota, sakupljačima vazduhoplovnih zanimljivosti, a pre svega ozbiljnim kandidatima za sportske i profesionalne pilote kojima će poslužiti kao udžbenik letenja, kako tokom teorijske nastave, tako i u nastavku praktične obuke na avionu. Treba i napomenuti da takvih priručnika, nema na našem tržištu, pa i šire, u regionu bivše YU. Uostalom, i dosadašnje generacije pilota su proteklih decenija tokom školovanja koristile baš Modlijeve knjige za sticanje opštih letačkih znanja – i pamtile ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari