Jugoslovensko dramsko pozorište ugostiće pozorište PATOS iz Smedereva, koje će večeras u 20.30 na sceni Teatra „Bojan Stupica“ izvesti predstavu „Plastične bašte“. U komadu igra glumački trio – Ana Pašti, Anđelka Vulić i Miljan Guberinić, a režiju potpisuje Salvatore Tramaćere.

Predstava je napravljena u saradnji sa teatrom iz Leća u Italiji, sa kojim PATOS aktivno sarađuje poslednjih pet godina na brojnim međunarodnim projektima, i namenjena je deci i odraslima. Priču komada glumci svojim transformacijama smišljaju u trenutku na sceni, a potpomognuti su maštovitom upotrebom svetla, boje i zvuka.

Pozorište PATOS, koje ove godine slavi jubilej 25 godina postojanja, nastalo je iz neformalne grupe YU Punk teatar, a njegova skraćenica označava Pokretni Alternativni Tatar Omladine Smedereva. PATOS je prilagodljiv datim scenskim uslovima a glumačka interpretacija i rediteljski koncepti lebde između klasičnog, modernog i eksperimentalnog teatra. PATOS je vlasnik brojnih nagrada – ove godine dobio je Svetosavsku povelju Grada Smedereva, a za najuspeliju predstavu „Brat“ osvojili su prestižnu italijansku nagradu „Tereza Pomodoro“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari