Porodični dan u Narodnom muzeju 23. aprila 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Narodni muzej saopštio je danas da će u subotu 23. aprila organizovati još jedan Porodični dan sa ciljem da svim posetiocima uz različite programe približi blago nacionalnog muzeja kroz učenje, zabavu i druženje sa kustosima.

Tokom čitave subote, od 12 do 20 časova, deca će sa svojim roditeljima moći da se upoznaju sa modom 18. i 19. veka, naprave svoju verziju brkova nalik na one sa slavnih portreta, nauče šta je to tepeluk, da ih ukrašavaju uz pomoć mašte i ponesu kući, poručuju iz Muzeja.

Na radionici koja počinje u 13 časova pod nazivom „Da sam ja vladar na jedan dan“ za decu uzrasta od sedam do 10 godina deca će uz pomoć kustosa Narodnog muzeja zaviriti u svet srpskih vladara 19. veka koji su predstavljeni u okviru izložbe „Kako pamtimo vladare?“, predstave Obrenovića iz Kabineta grafike Narodnog muzeja u Beogradu, a zatim će zajedno taj svet iz prošlosti i oživeti dizajniranjem kostima vladara.

U 12 i 17 časova biće organizovana vođenja iz ugla vojnika i gradske dame kroz deo stalne postavke 18. i 19. veka, a od 15 do 17 časova progam će biti obogaćen interaktivnim muzičkim sadržajem guslara Milana Kovačevića.

Muzej najavljuje od 18 časova koncert evropskog i srpskog stvaralaštva iz prve polovine 19. veka pod nazivom „Proleće romantizma“, koji će izvesti sopran Kristina Ašković, violinistkinja Ljubica Damčević i pijanistkinja Tea Dimitrijević.

Zbor ograničenog broja učesnika, prijave za radionicu „Da sam ja vladar na jedan dan“ obavezne su na mejl adresu: [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari