Treća samostalna izložba strip crtača Stevana Subića 1Foto: Kulturni centar Zrenjanin

Zrenjaninski strip crtač Stevan Subić, koji sarađuje sa evropskim izdavačima – Sergio Bonelli Editore, Glenat, Delcourt – predstaviće svoje radove na izložbi „Tok“ u Kulturnom centru ovog grada.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 5. marta, u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Postavka je izložena do 25. marta.

Reč je o trećoj samostalnoj izložbi autora, na kojoj će biti predstavljeno 69 radova nastalih u periodu od 2015. do 2020. godine. Kuriozitet je prestavljanje čitavih strip tabli, odnosno strana, objašnjava autor.

– U svom radu služim se različitim tehnikama i alatima, najčešće tuš, akvarel i ugalj, a to su ujedno i tehnike kojima su izrađeni radovi u ovoj postavci. Strip je sačinjen od nizova pojedinačnih slika, prizora, kojima se autor obrađujući temu obraća svojoj publici. Stoga je moj izbor ovog puta da originalne table stripova na kojima sam radio, prate izdvojene sekvence, crteži i studije koje prethode realizaciji stripa i strip tabli, ili su sa njima u najužoj vezi, objašnjava Stevan Subić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari