Povod za druženje - Bašta i Oblakoder organizuju matine u Vjernom psu 1Foto: Promo

Povodom zajedničke saranje na video serijalu Bašta 10 kojim se obeležava prvi veliki jubilej – deseto izdanje filmskog festivala kratkog igranog filma, Bašta fest i Oblakoder magazin organizuju matine u „Vjernom psu“, u četvrtak, 17. novembra od 19 časova.

Tom prilikom, posetioci će moći da uživaju uz muziku koju bira DJ dvojac koji čini Funk Technik Group, a matine će biti prilika da se u neformalnoj atmosferi okupe svi ljubitelji i pratioci Bašta festa i Oblakodera.

Naime, Bašta fest je u saradnji sa Oblakoder magazinom, nedavno pokrenuo video serijal „Bašta 10″. U okviru serijala, Maja Šuša i Nikola Pavlović razgovaraju sa ekipama nagrađenih filmova na dosadašnjim festivalskim izdanjima. U prvoj epizodi gosti su bili reditelj filma „Krotki” Jovan Dimoski i glumica Anita Ognjanović.

Tokom događaja, posetioci će moći da kupe i drugi broj Oblakoder magazina po promotivnoj ceni.

O organizatorima:

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Festival je, između ostalog, zbog profesije osnivača, usko orijentisan na zajednički rad reditelja i glumaca, a fokus na kvalitetnim glumačkim interpretacijama ima veliki uticaj na pozitivno pozicioniranje Bašta Festa među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma. Bašta Fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički, edukativni i prateći program na ovu predivnu regiju.

Oblakoder magazin je onlajn magazin namenjen mladima, čiji je osnovni cilj da edukuje, informiše i osnaži mlade u njihovom delovanju, aktivizmu i kulturnom radu, ali i da postavlja relevantna pitanja, analizira svakodnevicu i društvene fenomene koji utiču na život mladih. Oblakoder posebnu pažnju poklanja kulturnoj sceni i promociji neafimisanih mladih umetnika i autora. Od 2020. godine, Oblakoder magazin ima i svoje štampano godišnje izdanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari