Pozorišni spektakl 24 sata u Sava Centru 1

Večeras se u Sava Cantru sa početkom u 18 časova svečano otvara 51. Bitef predstavom Olimp, proslavljanog belgijskog reditelja Jan Fabra, koja traje puna 24 sata.

Posle Berlina, Jerusalima, Atine, Avinjona, ekskluzivno u Beogradu publika će imati priliku da prisustvuje pozorišnom spektaklu u kome 27 izvođača 24 sata gotovo neprestano igra – probijajući sve limite ljudske psihofizičke izdrživosti.

Predstava traje 24 sata, a zasniva se na celokupnoj grčkoj mitologiji, onako kako je ona artikulisana u Homerovim epovima i tragedijama Eshila, Sofokla i Euripida.

Pri ulasku u Sava Centar, publika će menjati svoje ulaznice za narukvice. Za posetioce Bitef i njegovi prijatelji pripremili su sve ono neophodno da se provede jedan dan na Bitefu: Prostor za spavanje, Restoran i Snack bar koji će raditi 24 sata, Bitef Biblioteku…

Svi oni koji budu želeli da razmrdaju telo i um moći će to da urade u Sensa relax zoni. Za izveštavanje sa predstave MTS je obezbedio udobnu wifi i charging zonu, dok će u Telegroup QuizIT us kutku svi zainteresovani posetioci moći da učestvuju u interaktivnom kvizu i osvoje vredne nagrade.

Ovo je jedan od produkciono najzahtevnijih i najzanimljivijih produkcija glavnog programa koje Bitef realizuje. Pored prostora sa pomenutim sadržajima koji se grade za publiku, skoro je čitav jedan „mali grad“ obezbeđen i za izvođaće.

Trupa koja broji 45 osoba, provešće nekoliko dana u Sava centru, pripremajući se za ovaj jedinstveni spektak. Produkcija će obezbediti najrazličitije zahteve: od nabavke posebnih vrsta biljaka, rekvizite u vidu velike količine specifičnih namirnica, pa do mnogobrojnih usluga koje će perionice, ugostiteljski objekti..pružati tokom 24 sata trajanja predstave i tako aktivno učestvovati u njenoj realizaciji.

Organizator poziva sve one koji ne stižu na otvaranje da doрu u Sava Centar, uživaju u sadržajima Bitef grada, gde mogu sačekati slobodno mesto u sali i kupiti ulaznice po specijalnim cenama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari