Pozorišno proleće, četvrti put 1

Festival Pozorišno proleće, u organizaciji Grada Šapca i Šabačkog pozorišta, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, četvrti put održava se u Šapcu, od 8. do 15. aprila.

Ovaj festival predstavlja najuspešnije nove produkcije institucionalnih pozorišta iz cele zemlje, a kriterijum je visok umetnički nivo, u svakom od segmenata pozorišnog čina. Selektor festivala je glumac i dugogodišnji direktor ŠP, Zoran Karajić, a selekciju radi uz konsultacije sa Umetničkim savetom kojim predsedava Dušan Kovačević, jedan od najznačajnijih dramskih pisaca, rodom iz Šapca. Ove godine, program se odvija pod naslovom Neprilagođeni u klasici.

Klasici čija su dela selektovana za Festival su Dušan Kovačević (Balkanski špijun beogradskog NP i Limunacija niškog NP), Borislav Pekić (Korešpodencija beogradskog Zvezdara teatra), Artur Miler (Veštice iz Salema novosadskog SNP), A. P. Čehov (Ujka Vanja beogradskog JDP), Isidora Sekulić (Hronika palanačkog groblja Kruševačkog pozorišta) i Molijer, čiji je Tartif uzet kao inspiracija za istoimenu autorsku predstavu Igora Vuka Torbice, nastalu u koprodukciji NP Sombor i SNP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari