Pre dodele Oskara u Los Anđelesu, javno čitanje replika iz filma "Anatomija pada" 1Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Javno čitanje, na engleskom jeziku, replika iz filma „Anatomie d’une chute“ (Anatomija pada) francuske rediteljke Žistin Trije (Justine Triet), biće održano u sredu u Los Anđelesu, saopštio je američki distributer tog filma.

Ostvarenje je dobilo nekoliko nominacija za prestižnog Oskara, za najbolji film i režiju. Film je prošle godine dobio Zlatnu palmu na Međunarodnom festivalu u Kanu.

Glasove na engleskom će pozajmiti glumica Rajli Kio (Riley Keough) inače unuka Elvisa Prislija (Presley). Ona će preuzeti ulogu Sandre, optužene da je gurnula muža u provaliju. U filmu lik Sandre tumači nemačka glumica Sandra Iler (Huller) koja je nominovana za Oskara u kategoriji najbolje glumice.

Glumac Džej Elis (Jay Ellis) će pozajmiti glas za Sandrinog supruga Semjuela (Samuel), a glas za sina Danijela u filmu će pozajmiti glumica Kejt Berlant (Kate).

Jedini član originalne glumačke postave koji je krenuo na put u Los Anđeles je pas Mesi, koji u filmu igra Snupa (Snoop), psa vodiča malog Danijela, koji ima probleme sa vidom.

Ovogodišnja, 96. svečana dodela Oskara biće održana 10. marta u Dolbi teatru, u Los Anđelesu, posle godine koju je obeležio štrajk holivudskih glumaca i scenarista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari