Premijera filma "Grudi" 5. februara u Kombank dvorani 1

U pitanju je omaž prijateljstvu, ženama, muškarcima koji podržavaju i razumeju žene i svima nama u srednjim godinama koji nismo ni za neke velike promjene ni za penziju.

Film se obraća ljudima sa preko četrdeset i pokazuje nam da i u tim godinama postoji snaga, volja i želja da se neke stvari u životu promjene – kazala je Marija Perović, rediteljka, povodom filma „Grudi“ najavljujući njegovu premijeru u Kombank dvorani za 5. februar.

U pitanju je, primećeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije u Kombank dvorani, angažovani film jer pored tople ljudske priče o prijateljstvu, on govori i o borbi protiv karcinoma dojke. Režiserka je ukazala da je priča lična, istinita i da svako u njoj može da se prepozna.

– Ovo je pre svega priča o dobrim ljudima i ženama koje još uvek imaju snagu da vole ili urade nešto neočekivano, priča o ljudima koji imaju empatiju za tuđu brigu i to je nešto što priču „Grudi“ čini univerzalnom – ukazala je Perović.

Glumica Nada Šargin rekla je da se film bavi i ljudskim strahom od bolesti.

– U mojoj okolini se dešava da, kada se neko razboli, ljudi krenu da se brinu i za sebe. Krenu strahovi od smrti, prolaznosti, raspadanja… to su neke stvari koje svi imamo u sebi i ja poznajem taj strah – konstatovala je ona i dodala da se za ulogu nije mnogo pripremala, već da se glumac priprema za situacije koje ne može da zamisli.

Da je u pitanju film sa jakim scenarijem i velikim emocijama koji pre svega govori o ljubavi i prijateljstvu, smatra i glumac Vojin Ćetković, nečemu što se, prema njegovom mišljenju, izgubilo u velikim gradovima, pa je zato film i smešten u mali grad, gde, kako kaže, postoji empatija između ljudi. Ono što se dešavalo na scenariju i filmu dešavalo se i na njegovoj dvadesetpetogodišnjici mature, prisetio se Ćetković, primećujući da glumci često igraju nešto što podražava život.

– Mi koji smo radili ovaj film smo provincijalci u najlepšem smislu te reči. U provinciji je najvažniji prvi komšija, najbolji drug jer njemu se sve daje, sve što imaš, tako da ovo nije mnogo dalje od mojih životnih postulata – prokomentarisao je Ćetković. Na pitanje da li kroz film nešto poručuje on je rekao da, kako je stariji, sve manje poruka šalje kroz ono što radi, jer smatra da su glumci tu da ukažu na problem, a ne da ga rešavaju.

– Tu smo da konstatujemo neke stvari. Primetili ste da nisam učestvovao ni u kakvim političkim pokretima, protestima, ali sam uvek učestvovao u pomaganju nekome ko je zdravstveno ugrožen, pogotovu ako su u pitanju deca, ali i povodom ekologije. To su stvari koje mene najviše interesuju i to su trenutno najbitniji svetski problemi, a ovaj film govori o jednom od ta dva velika svetska problema – konstatovao je Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari