Preminula glumica Džudi Farel, zvezda serije MASH 1Foto YouTube snimak ekrana

Glumica Džudi Farel poznata po ulozi medicinske sestre Able u seriji MASH, preminula je u 85. godini.

Kako prenosi Index.hr Farel je preminula u nedelju, potvrdio je njen sin Majkl za Fox News Digital. Koleginica iz serije MASH Loreta Svit, koja je glumila majoricu Margaret „Hot Lips“ Hulihan, prisetila se Farel kao svoje „porodice“.

„Džudi je bila najlepša žena – iznutra i spolja. Odrasle smo zajedno. Bila mi je porodica. Ovo je bolan gubitak, ali uvek ćemo imati lepa sećanja na nju. Počivaj u miru, sestro Able“, rekla je za Fox News Digital, a prenosi Index.

Farel se pojavila u osam epizoda CBS-ove humoristično-dramske serije MASH. Serija, koja je govorila o članovima Mobilne vojne hirurške bolnice tokom Korejskog rata, prikazivala se 11 sezona od 1972. do 1983., a imala je visoku gledanost i kad je ekipa odlučila da prekine prikazivanje. Pisac Alan Alda želeo je da MASH završi na svom vrhuncu.

„Osećao sam da smo na izmaku i da se ponavljamo. A ja sam posebno želeo izaći na visokoj lestvici, umetnički“, rekao je toko telefonskog intervjua 2017. za Nacionalni muzej američke istorije.

Farel je bila u braku s kolegom iz serije Majkom Farelom od 1963. do 1983. Majk je glumio BJ Hunnicutta u hit seriji, pojavivši se u ukupno 179 epizoda. Farel se ponovno udala 1985. za Džoa Bračera, s kojim je dobila dvoje dece. Glumica se takođe pojavila u drugim klasičnim TV serijama, uključujući Get Smart, The Partridge Family, Port Charles, Fame i Quincy, M.E., podseća Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari