širli en fildFoto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Glumica Širli En Fild preminula je u 88. godini, potvrdila je njena porodica.

Širli En Fild bila je zvezda pozornice i velikog ekrana, a proslavila se 1960-ih ulogom u filmu The Entertainer naspram Lorensa Olivijea.

Nakon toga, glumila je u filmovima Alfie i Saturday Night And Saturday Morning.

Porodica je objavila: „Sa ogromnom tugom delimo vesti o tome da je Širli En Fild preminula mirno u nedelju, 10. decembra 2023. godine, okružena porodicom i prijateljima“.

U objavi stoji još i: „Širli En je mnogo nedostajati, a sećaćemo je se po nesalomivom duhu i neverovatnoj zaostavštini koja obuhvata više od pet decenija na pozornici i ekranu“.

Rođena je u Forest Gejtu u Njuhamu 27. juna 1936, a postala je poznata kao Širlejn Brumsfild.

Prvobitno je tokom 1950-ih uspostavila karijeru modela, a tek kasnije se preorijentisala na glumu, pojavljivanjem u komediji Loser Takes All iz 1956. godine.

Potom je usledio mjuzikl It’s A Wonderful World, a onda je uloga po kojoj se proslavila, Tina Lapford u ostvarenju The Entertainer.

Širli En Fild glumila je u više od 70 projekata

Ta uloga sa Lorensom Olivijeom donela joj je publicitet neophodan za dobijanje raznih uloga u filmovima, serijama i scenskim produkcijama.

Iste decenije tumačila je devojku Alberta Finija u filmu Saturday Night and Saturday Morning.

Među ostalim ulogama, ističu se ona u filmu The War Lover iz 1962, sa Stivom Mekvinom i Robertom Vagnerom, kao i ona u filmu My Beautiful Laundrette sa Danijel Dej Luisom.

Noviji projekti bili su joj Doctors, Last Of The Summer Wine, The Bill i Dalziel And Pascoe.

Izvor: Metro

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari