Preminuo hrvatski pop pevač Jasmin Stavros 1Foto: YouTube Printscreen/LUPO MUSIC

Preksinoć je u 69. godini preminuo hrvatski pop pevač Jasmin Stavros, koji se borio sa rakom kostiju i lečio u KBC-u Rebro.

Krajem marta potvrđeno je da Stavros boluje od raka kostiju, nakon čega je hospitalizovan, a lekari su posumnjali da se rak proširio i na želudac, piše Index.hr.

„Bolest je nastala tamo negde u prvom mesecu. Imao sam bolove u stomaku i onda sam dobio čir na dvanaestopalačnom, to su mi operisali hitno u Karlovcu, onda sam dobio sepsu i onda su me prebacili u Karlovac. Tamo sam bio nekih 12-13 dana i došao sam kući i odmah sutradan u Vinogradsku jer se nije moglo izdržati od bolova, a nije se znalo šta mi je“, ispričao je tada Stavros.

Pre dve nedelje prebačen je na Kliniku za plućne bolesti Jordanovac nakon što je došlo do komplikacija s plućima.

„Istina je da je pacijent prebačen na Jordanovac zbog nastalih komplikacija. O kakvim je komplikacijama reč, ne mogu govoriti“, rekao je Fedor Šantek, specijalista radioterapije i onkologije sa zagrebačkog KBC-a Rebro.

Jasmin Stavros je rođen u Splitu 1954. godine kao Milo Vasić i odmalena je bio izložen muzici, pa je još kao dete išao na časove pevanja, od 12. je svirao bubnjeve, a od 15. nastupao sa bendovima Delfini, More i Mladi batali, koji su se kasnije preimenovali u Magazin.

Jedno vreme je trenirao fudbal i čak kratko vreme igrao u Hajduku, ali njegov otac nije želeo da on ide tim putem i naterao ga da uči da svira klavir.

Veći deo karijere bavio se zabavnom muzikom, a onda je krenuo da otkriva džez kao bubnjar, nakon čega je sarađivao sa Arsenom Dedićem, Josipom Lisac, Mišom Kovačom, Nedom Ukraden…

Osamdesetih je otišao u SAD, gde je završio privatnu džez akademiju i, uprkos tome što su hteli da mu daju zelenu kartu, odlučio je da se vrati u Evropu i nastavi solo karijeru.

Prijatelji u Splitu zvali su ga Pluton zbog istoimenog lika iz crtaća koji je volio, a ime Jasmin Stavros dao mu je Rajko Dujmić.

Milo je ime prihvatio i odmah ga i zvanično promenio, na veliko nezadovoljstvo svojih roditelja. Posebno majke koja ga nikad nije zvala novim imenom.

Nakon toga postao je poznat kao „kralj zabave“, a megazvezda postao je nakon trećeg albuma 1989. godine, posle čega je ostvario mnoge saradnje.

Izvor: Index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari