Promena na mestu direktora Moderne galerije u Valjevu 1Foto: Đorđe Đoković

Odbornici Skupštine grada su za vršioca dužnosti direktora Moderne galerije imenovali Mariju Đurić, master istoričara umetnosti, piše portal Kolubarske.rs.

Magistar fotografske umetnosti Vojislav Jovanović, dugogodišnji direktor Moderne galerije u Valjevu otišao je u zasluženu penziju. Jovanović je na čelu Moderne galerije, koja je poznata širom Srbije, bio od 2016. godine.

Marija Đurić je diplomirala 2013. godine, a master studije završila 2014. sa prosečnom ocenom 10 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odeljenju za istoriju umetnosti, navode Kolubarske.

Nova v.d. direktorka Galerije bila je stručni saradnik Narodnog muzeja Srbije i Muzeja afričke umetnosti u Beograu. Kao član Udruženja Valjevska kulturna mreža (VAKUM) bavila se kulturnim životom i mladima. Od 2016. godine angažovana je u Modernoj galeriji u Valjevu gde radi kao kustos, organizator izložbi, urednik kataloga i organizator pratećeg programa.

Vršilac dužnosti direktora može obavljati tu funkciju najduže jednu godinu, podsećaju iz redakcije Nezavisnih internet novina Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari