Saučešće ministra kulture povodom smrti glumice Radmile Andrić 1Foto: Fonet/Beoinfo

Povodom smrti dramske umetnice Radmile Andrić, u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, izražavam iskreno saučešće porodici, kolegama i poštovaocima njene umetnosti, poručio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

„U zlatno doba posleratnog beogradskog teatra Radmila Andrić je bila glumačka pojava najfinije izražajnosti, iznosila je složene i senzibilne ženske likove svetskog repertoara“, ocenio je Vukosavljević.

On je naglasio da se Radmila Andrić „kao vrhunska i svestrana glumica potvrdila antologijskom Lizom Dulitl u Pigmalionu Bernarda Šoa, čiji je raspon od nekultivisane devojke s periferije do mlade dame s perfektnim manirima izvodila sa suverenom lakoćom“.

„Poslednje decenije provela je izvan scene, ali oni koji su je gledali pamtiće je trajno“, poručio je u telegramu saučešća ministar Vukosavljević. Glumica Radmila Andrić preminula je u 84 godini, a biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju 28. novembra u 14:30 časova saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari