Britanska Gremi dobitnica Adel nastavila je sa „čišćenjem“ nagrada, ovoga puta „stradala“ su Bilbord priznanja. Imala je 18 nominacija, a osvojila čak 12 priznanja – među kojima za najbolju pevačicu i za album („21“). Doduše, pošto se nije pojavila na ceremoniji, američka publika nije videla nijednu dodelu nagrade.

 Ako bi se, s druge strane, gledalo najveće neprijatno iznenađenje to svakako predstavlja samo jedna nagrada tinejdž idola Džastina Bibera (za najdruštvenijeg umetnika, jer ima 22 miliona pratilaca na društvenoj mreži Tviter i 43 miliona obožavalaca na Fejsbuku). Duo LMFAO osvojio je nagrade za pesmu godine“Party Rock Anthem“ i najbolju grupu, zajedno sa još četiri priznanja. Britanski bend Coldplay osvojio je četiri nagrade, za najboljeg rok i alternativnog izvođača i album u istim kategorijama. Za najboljeg novog izvođača proglašen je Whiz Khalifa. Veteran soul scene Stivi Vonder (62) je dobio „Ikona“ nagradu.

Apsolutna zvezda večeri je bila ćerka tragično preminule Vitni Hjuston – Bobi Kristina Braun, koja je primila specijalnu „Milenijum nagradu“ u ime svoje pokojne majke. „Želim da se zahvalim svima koji su nas podržavali sve vreme. Ne samo kada je bilo dobro, već i loše. Hvala vam neizmerno što ste pokazali toliku ljubav jer je ona i zaslužila“, rekla je kroz suze Bobi Kristina. Ceremoniju su definitivno obeležile posvete nedavno preminulim pevačima – pored pomenute Vitni Hjuston, takođe i Robinu Gibu iz grupe Bee Gees, disko-kraljici Doni Samer, te Adamu Jauču iz grupe Beastie Boys.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari