U nedelju je po 22. put održana ceremonija dodele Evropskih MTV nagrada (EMA), a glavne zvezde večeri bili su Tejlor Svift i Džastin Biber koji su zabeležili po tri trijumfa. Amerikanci, tako, nastavljaju svoju dominaciju na evropskom tlu.

Sviftova je naročito bila oduševljena, jer su joj ovo prve EMA nagrade. „Kada sam videla ko je sve nominovan, mislila sam da nemam šanse“, izjavila je pošto je trijumfovala u kategoriji najbolje pevačice, najbolje na živim nastupima i u novoj kategoriji – za najbolji izgled. Džastin Biber je pevač godine, a trijumfovao je i u kategorijama pop izvođača i „MTV svetska scena“. On nije bio prisutan u Frankfurtu, već se snimljenom porukom zahvalio za dodeljena priznanja.

Višestruka pobednica bila je i Kanađanka Karli Rej Džespin – pripala joj je nagrada „MTV Push“ za mlade muzičare, ali i za pesmu godine („Call Me Maybe“). Jedan od najburnije pozdravljenih izvođača bio je Saj, proslavljen u svetu po hitu „Gangnam Style“, koji je dobio nagradu za najboljeg svetskog izvođača, dok je i spot za njegov hit proglašen kao najbolji. Među ostalim pobednicima su i Linkin Park (rok), Niki Minaž (hip-hop), Dejvid Geta (elektronska muzika), One Direction (debitanti godine plus izvođač sa najboljim fanovima).

Vitni Hjuston „Globalna ikona“

Ove godine nagradu „Globalna ikona“ dobila je, posthumno, Vitni Hjuston. Posebna počast odata je i Adamu Jauku, članu, legendarnog sastava Beastie Boys, koji je preminuo početkom godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari