Kragujevac – Drugi Arsenal fest u četvrtak uveče u Kragujevcu počeo je doslovno uz prasak – zvezde glavne bine pank-metalci Therapy? grmeći su se obrušili žestokim i nemilosrdnim jednočasovnim nastupom na četiri hiljade posetilaca prve večeri festivala. Severnoirski trio već od otvarajuće „Isolation“ odlučio se za čistu demonstraciju sile ispunivši svaki centimetar „Kneževog arsenala“ zvukom praskave gitare i kotrljajuće ritam sekcije. Do kraja nastupa Therapy? su pokazali da su opušteni u komunikaciji, ali beskompromisni u svirci.

Uz Therapy? publiku prve večeri festivala u „Kneževom arsenalu“ dobrano je prodrmao i nastup zagrebačkih rokera Psihomodo pop, kojima je Arsenal fest bio povratak u Kragujevac posle više od 20 godina. „Prvi put ovdje smo svirali na rukometnom igralištu. Sad smo se vratili u Kragujevac podjednako mladi. Drže nas u formalinu“, objasnio je frontmen Davor Gobac, prikladno odeven u betmenovsku crnu majicu. Psihomodo nisu štedeli na hitovima – bend je znalački raspalio od „novijih“ stvari „Volim crtane filmove“, „Boing 747“ i „Jeee! Jeee! Jeee!“, do starih klasika kao što su „Nebo“, „Nema nje“, „Ja volim samo sebe“, „Kad sam imao 16“, „Pinokio“… „Ste dobro?“, bespotrebno je Gobac pitao publiku Arsenal festa.

Nezahvalnu dužnost da prvi nastupe na Glavnoj bini još za videla, nešto posle 20 sati, imali su kragujevački pankeri LUR, koji su posao odradili odlično – napucanom i raspoloženom svirkom. Sledili su gruvajući beogradski Eyesburn, a za kraj programa u „Kneževom arsenalu“ ostavljen je Block Out – atmosferični, lagani pasaži s klavijaturama smenjivali su se otpanjivačkim rifovima gitariste Nikole Vranjkovića, uz nestvaran skoro savršen zvuk. Uz program na Glavnoj bini, posetioci Arsenal mogli su da uživaju i u svirkama u „Zastavinoj bašti“, gde su se na „Radio 9 garden bini“ predstavili Za dž, Baobab, Boneyard, Sharks, Snakes & Planes i Mravi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari