Bend „Placebo” prvi hedlajner kragujevačkog Arsenal festa 1Foto: Promo

Svetski značajan bend „Placebo” prvi je poznat hedlajner Arsenal festa, koji će biti održan 30. juna, 1. jula i 2. jula 2022. u Kragujevcu, na prostoru Kneževog arsenala.

Londonski alternativci, prepoznatljivi po androginom izgledu i stavu, kao i osobenom spoju popa, panka, gotike, grandža i glam roka, nastupiće na Main Stage-u druge festivalske večeri, 1. jula. Bend „Placebo” je i ranije najavljivan za Arsenal fest, ali u Kragujevcu nije do sada nastupio zbog pandemije kovida-19.

Ulaznice za Arsenal fest u prodaji su od petka, 22. oktobra, putem mreže Tickets.rs. Do 1. novembra, cena trodnevnog kompleta je 2.500 dinara, a za dan kada nastupa Placebo, 1.500 dinara. Kasnije, komplet će koštati 3.000, a karta za 1. jul 2.000 dinara. Ulaznice za koncert grupe „Placebo” koje su kupljene za njihov nastup predviđen na Arsenal festu 2020. i 2021. godine, važe i moći će da se iskoriste 2022. godine bez zamene.

Članovi benda Placebo euforično najavljuju:

„Nova muzika i koncerti! To je poklič koji nas sve okuplja, i mi ga čujemo. Vidimo se uskoro!”.

Gitarista i pevač Brajan Molko (Brian Molko) i ekipa, znani su, između ostalog, po hitovima „Every You Every Me”, „The Bitter End”, „Special Needs”, „Song To Say Goodbye”, snimljenim na sedam studijskih albuma, koji su prodati u više od 13 miliona primeraka širom sveta. Nedavno su, posle pet godina, objavili jako dobro prihvaćen novi singl „Beautiful James”, kao najavu osmog albuma, koji se očekuje početkom 2022.  godine.

Tokom naredne godine „Placebo” će, pored Arsenala, svirati na velikim festivalima u Moskvi, Kijevu, Madridu, belgijskom Verhteru… Srpski obožavaoci još uvek pamte njihove fenomenalne nastupe u novobeogradskoj Hali sportova 2003, i na festivalu Exit 2010. godine, podsećaju organizatori Arsenal festa.